Κυριακή 3 Μαΐου 2020

My Life Motto- Δήμητρα Βουλγαρίδου





Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους ,τις επιτυχίες τους ,τις αδυναμίες τους ,τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη!
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life “!
Το My Life Motto Project αξιοποιεί τα εργαλεία και τα μοντέλα του Life Coaching μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτει στους συνεντευξιαζόμενους  και έχοντας κατά νου την παρακάτω ακροστιχίδα ως έμπνευση για το περιεχόμενο  των ερωτήσεων M.O.T.T.O (Motivation-Opportunities-Threats-TreasureOutcome).

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ μια φίλη μου από την Θεσσαλονίκη, την Δήμητρα Βουλγαρίδου  , μια δυναμική επιχειρηματία αλλά και σύζυγο και μητέρα .Ένα άνθρωπο που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και αγαπά τον τόπο της. Η πρόσφατη εμπειρία της ως «Κρούσμα 0» της Ελλάδας την έκανε γνωστή σε όλη την χώρα.Εμένα προσωπικά που  παρακολούθησα την συγκεκριμένη «περιπέτεια» της  και ως φίλη από την πρώτη στιγμή, μου απόδειξε για άλλη μια φορά πόσο υπεύθυνη, συγκροτημένη και δυνατή είναι!
Σταματώ να μιλώ για εκείνην και αναλαμβάνει την σκυτάλη η ίδια  με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις της στο My Life Motto project .

Περιγράψτε μας με δυο λόγια την σημερινή σας κατάσταση και θέση σας;
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από την ημέρα την αποφοίτησης μου μέχρι και σήμερα εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και τώρα πια ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω μια δίκη μου ατομική επιχείρηση παραγωγής χειροποίητων πετσετών θαλάσσης εδώ και 4 χρόνια , στην προσπάθεια μου να στηρίξω την τοπική οικονομία όλα τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι Ελληνικά . Πιστεύω πολύ στην ποιότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα και αυτό φαίνεται και από τους τουρίστες που τα εκτιμούν ιδιαίτερα κάθε χρόνο.
Πως βιώσατε το διάστημα της Καραντίνας και την κρίση του Covid 19;
Ήμουν ένας άνθρωπος που βίωσα το διάστημα της Καραντίνας από όλες τις μεριές... λόγο του ότι ήμουν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid 19 στην Ελλάδα , έζησα το στίγμα του ιού από την πρώτη στιγμή . Πέρα από την αγωνία για την υγεία μου γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους και κανείς δεν γνώριζε την εξέλιξη του ιού είχα και την αγωνία για την αντιμετώπιση των ανθρώπων ως προς το άτομο μου, μιας και ο φόβος της μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος . Έτσι λοιπόν και αφού δεν κρατήθηκε κανένα ιατρικό απόρρητο εξ αρχής για εμένα έζησα κοινωνικό ρατσισμό από μια μερίδα ανθρώπων. Για εμένα το «μένουμε σπίτι» ήταν ένας παράδεισος μετά από 15 μέρες απομόνωσης στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.
Πως νοιώθετε αυτή την στιγμή ;
Νοιώθω δυνατή και τυχερή!
Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα εμπόδια ;
Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Η αισιοδοξία μου είναι κάτι που με κάνει να ξεπερνάω εύκολα δυσάρεστες καταστάσεις.
Πόση δύναμη διάθετε ;
Πιστεύω πως όλη μας έχουμε μέσα μας μεγαλύτερη δύναμη από όση φανταζόμαστε!
Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;
Είμαι πολύ ευαίσθητη κάτι που πολλές φορές με εμποδίζει να διεκδικώ . Η έλλειψη διεκδίκησης μου έχει σταθεί αρκετές φορές ίσως εμπόδιο σε διάφορες καταστάσεις ,κυρίως επαγγελματικές.
Ας υποθέσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας συμβαίνει ένα θαύμα που λύνει τις σημερινές προκλήσεις σας . Το επόμενο πρωί πως θα αρχίσετε να ανακαλύπτεται ότι μάλλον συνέβη ένα θαύμα ;
Θα ήθελα να ξυπνήσω σε έναν κόσμο δίκαιο , με ακέραιους ανθρώπους που θα τους αρέσει να προσφέρουν , να σέβονται την φύση και να είναι ευγνώμονες για ότι έχουν.
Φανταστείτε να είχατε ένα διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρετε ή που μπορείτε να σκεφτείτε - ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο (αν σας έρχεται ως εικόνα )και τι θα σας συμβούλευε να κάνετε ;
Θα ήθελα να συνομιλώ με τον Μαχάτμα Γκάντι και να μου δίνει συμβουλές λέγοντας : … «η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δεν συγχωρούν».
Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;
Είναι μια Λατινική φράση που συνοδεύει και το σώμα μου ,μέσα από ένα τατουάζ εδώ και πολλά χρόνια. «Si vis amari ama»  δηλαδή «αν θες να σε αγαπούν να αγαπάς» Πιστεύω πολύ στην δύναμη της αγάπης , αν όλοι αγαπούσαμε με ανιδιοτέλεια τους συνανθρώπους μας τότε σίγουρα θα ζούσαμε σε έναν ονειρικά πλασμένο κόσμο. Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα και να καταλάβουμε ότι η αγάπη είναι κάτι ουσιαστικό και πρέπει να την δίνουμε απλόχερα χωρίς φόβο .
Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;
«Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».
Ένα ακόμη life Motto που μου έρχεται τώρα είναι αυτό που είπε ο Σωκράτης , «τα πάντα ρεί», η ζωή είναι απρόβλεπτη κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει , άρα πρέπει να ζούμε την κάθε μας μέρα με ευγνωμοσύνη και να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές της ζωής.
Αληθινά και ηχηρά τα «συνθήματα ζωής» της Δήμητρας …Την ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή της στο νέο μου project My Life Motto!
Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε
Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».
Στέλλα Ζουλινάκη  


Join us:www.feelcoaching.blogspot.com

 https://www.facebook.com/mylifemotto/



ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή μέρους  ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς αναφορά στο blog ως πηγή.





1 σχόλιο:

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...