Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Aς κάνουμε όλοι μαζί μια απόπειρα Θετικότητας!


 

O Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά ένας μήνας ανασυγκρότησης και επανασχεδιασμού.

Νέοι στόχοι  προσδιορίζονται  μετά τις όμορφες σκέψεις του καλοκαιριού, την ξεκούραση και την γαλήνη που δύσκολα κάποιος βιώνει στην καθημερινή ρουτίνα.

Ξεκινά λοιπόν ο Σεπτέμβρης με δηλώσεις του τύπου … «Τέρμα θα αδυνατήσω αφού έφαγα καλά στην διακοπές, θα ξεκινήσω  την γυμναστική αφού ξεκουράστηκα,  κλπ … Κάτι σαν δεύτερη Πρωτοχρονιά !!!

Ιδιαίτερα  οι άνθρωποι των πωλήσεων  και των στόχων  επανεξετάζουν τι έχουν πέτυχει το προηγούμενο διάστημα του τρέχοντος έτους και σχεδιάζουν μια επιθετική στρατηγική για ένα δυναμικό κλείσιμο χρονιάς μια και στις περισσότερες περιπτώσεις το τελευταίο τετράμηνο αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία.

Αρκεί όμως μια νέα στοχοθεσία ή μια νέα στρατηγική μετά από ένα Meeting?

Ο Κλάδος της Θετικής Ψυχολογίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την δεκαετία του 1990 ύστερα  από σχετικές έρευνες και πειράματα, τοποθετείται  με χρήσιμα συμπεράσματα για την ευεργετική δράση της Θετικότητας στην ζωή μας και στην εργασιακή μας εξέλιξη. Η Θετική Ψυχολογία ισχυρίζεται ότι το ζητούμενο είναι  η προσωπική ευτυχία, ευζωία και το ευ ζην. Η Ευτυχία και η Θετικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη προαγωγή της υγεία, σωματική και ψυχική, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσφέρει όχι μόνο χρόνια στην ζωή μας αλλά και ζωή στα χρόνια μας.

Η Δύναμη της Θετικότητας !

Σημαίνει να βιώνουμε θετικά συναισθήματα στο εδώ και τώρα … Nα  έχουμε μια  αίσθηση υποκειμενικής ευτυχίας.

Να είμαστε «ευτυχισμένοι» από τη αρχή χωρίς να  προσμένουμε την επίτευξη ενός στόχου ή την ολοκλήρωση μια προσπάθειας για να βιώσουμε θετικά συναισθήματα. Τα συναισθήματα αυτά ενδεικτικά είναι η χαρά, το ενδιαφέρον, η ικανοποίηση, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η ελπίδα, η υπερηφάνεια ,το δέος , η ψυχική ανύψωση κ.α  

Το Κέντρο Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα διενέργησε μια σημαντική έρευνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά  που επιδεικνύουν  οι αποτελεσματικοί πωλητές και κατέληξε σε πολύ χρήσιμα πορίσματα.

Ιδιαίτερα μελέτησε ένα κλάδο, τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, που τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά καλά λόγω επαγγέλματος και να αναγνωρίζω όχι μόνο εγώ άλλο και το σύνολο του κοινού ότι πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα. Η έρευνα έγινε σε διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες  και επέδειξε ότι οι πιο αποτελεσματικοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν ήταν οι πιο μορφωμένοι ή οι αυτοί που δουλεύαν περισσότερες ώρες αλλά οι πιο θετικοί, οι πιο αισιόδοξοι. Αυτοί που υιοθετούν μια θετική στάση ζωής, φάνηκε στην μελέτη, ότι επιτυγχάνουν διαχρονικά  καλύτερα νούμερα και επιτυχίες, είναι αυτοί που συστηματικά βιώνουν θετικά συναισθήματα και υιοθετούν ένα πιο δημιουργικό και θετικό τρόπο σκέψης.

Παρόμοιες έρευνες έγινα και σε άλλους κλάδους όπως σε γιατρούς αλλά και σε άλλες ηλικίες όπως σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τα αποτελέσματα ήταν κοινά.

Η Θετική Ψυχολογία πρεσβεύει  ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, καινοτόμοι, δημιουργικοί κάνουν λιγότερα λάθη ανακαλύπτουν μεγαλύτερο εύρος λύσεων και έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα σκέψης.

Ο καθηγητής μου στο Πάντειο  Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας κύριος Αναστάσιος Σταλίκας, μας προτρέπει  να κάνουμε μια μαζική απόπειρα Ευτυχίας …Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του και ως φοιτήτρια του αλλά ως Life & Business Coach θα σας προτρέψω να κάνουμε μια μαζική απόπειρα Θετικότητας !

Το να είμαστε Θετικοί δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια. Η νέα αυτή στάση ζωής κατασκευάζεται, θέλει προσπάθεια, επιμονή και προπόνηση!

Και αν για κάποιους από εσάς είναι μια νέα αρχή θα σας προτείνω να ξεκινήσετε με μικρά βήματα θετικότητας !

Για παράδειγμα  ξεκινήστε καθημερινά να κρατάτε σημειώσεις για το πως νιώθετε!

Καταγράψτε καθημερινά ποια θετικά συναισθήματα βιώνετε για απλά πράγματα π.χ. μια όμορφη εικόνα που αιχμαλωτίζει τυχαία το βλέμμα σας , μια τρυφερή στιγμή, μια όμορφη κουβέντα, κ.λ.π

Καταγράψτε καθημερινά πράξεις καλοσύνης σας π.χ. ότι παραχωρήσατε την σειρά σας σε μια ηλικιωμένη κυρία στο Σούπερ Μάρκετ.

Καταγράψτε καθημερινά ειλικρινά κομπλιμέντα, λόγια θετικής ενέργειας  που μοιράσατε σε φίλους και συνεργάτες.

Εκτιμήστε κάθε τι όμορφο, ξεχωριστό και θετικό!!!

Γίνεται φωτεινοί, θετικοί και αισιόδοξοι έτσι  θα βιώσετε αλλαγές  στην ψυχολογία σας, στη προσωπική σας προσπάθεια και στις κοινωνικές σας συναλλαγές.

Θα αποκτήσετε συμμάχους, σταθερές σχέσεις και αυθεντικούς φίλους που ως άλλα «ηλιοτροπία» θα ακολουθούν τον «Ήλιο»  και το φως της Θετικής Ενέργειας!

Στέλλα Ζουλινάκη

Life & Business Coach

Insurance Agent & Manager

Mail:feelcoachingbysz@gmail.com

Join us : https://feelcoaching.blogspot.com/

https://www.facebook.com/FeelCoachingsz/


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή μέρους  ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς αναφορά στο blog ως πηγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...