Σάββατο 25 Απριλίου 2020

My Life Motto- Δημήτρης Τσέλιος





Το "Μy Life Motto" ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους ,τις επιτυχίες τους ,τις αδυναμίες  τους ,τις αξίες τους,τα εφόδια τους και τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη !
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά "Τhat ‘s Life" !

H δημοσίευση των συνεντεύξεων είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό η νέα συνθήκη όμως με τον Covid 19 αρχικά μας οδήγησε σε «πάγωμα» οποιαδήποτε ανάρτησης!   

Σήμερα που πλέον όλοι αναμένουμε την επιστροφή μας στην «κανονικότητα» η δύναμη ενός αντιπροσωπευτικού Life Motto μπορεί να είναι θετική ,να εμπνεύσει ακόμα και να παρακινήσει.

Ξεκινάμε λοιπόν με ένα αγαπημένο πλέον φίλο «συνοδοιπόρο» γνώσης και εξέλιξης τον Δημήτρη Τσέλιο. Τον Δημήτρη τον γνωρίζω προσωπικά εδώ και 4 χρόνια αλλά με όσα έχουμε βιώσει παρέα ,νιώθω σαν να τον γνωρίζω μια ζωή! Χαίρομαι γιατί όχι μόνο εξελίσσεται και αναπτύσσεται αλλά γιατί μοιράζεται και παραμένει ταπεινός.

Σταματώ να μιλώ για εκείνον και αναλαμβάνει την σκυτάλη ο ίδιος με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο My Life Motto project .



Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1971 στην Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας μίας κόρης 17 ετών. Σπούδασε Επικοινωνία και Marketing  και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον τομέα της διαφήμισης και του marketing ,15 έτη. Από το 2012 ασχολήθηκε με την Προσωπική Ανάπτυξη και το Personal Branding.Σήμερα είναι Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής    Ανάπτυξης.

Τέλη του 2016 εμπνεύστηκε την ομάδα δράσης και κοινωνικής  αλληλεγγύης , τους Hopeaholics (www.facebook.com/beahopeaholic ). Επίσης  είναι  ο συγγραφέας του βιβλίου «Απόδραση από το Σπήλαιο» και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching και Mentoring (HCCMA).
 
My Life Motto Interview (Motivation- Opportunities-Threats-Treasure-Outcome)
Πως βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ;
Στα επαγγελματικά μου νιώθω ότι μόλις έχω βάλει τις βάσεις για να χτίσω το οικοδόμημα στην νέα μου καριέρα. Επιθυμώ να κάνω ακόμη μεγαλύτερα και πιο γοργά βήματα, σε νέες αγορές με νέες υπηρεσίες.
Στην προσωπική μου ζωή, νιώθω ότι έχουν περάσει τα «δύσκολα» και βρίσκομαι σε μία γαλήνια φάση. Θέλω να βρω και να διαθέσω περισσότερο χρόνο για την κόρη μου και τους ανθρώπους που αγαπώ. 
Επιθυμείτε  κάτι να αλλάξει  ως προς  εσάς ;
Φυσικά!!! Έχω τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Το πρώτο που είμαι στην διαδικασία να αλλάξω για φέτος είναι η δομή της εργασίας μου. 
Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα  εμπόδια ;
Τα ξεπέρασα χτίζοντας την ενδυναμωτική πεποίθηση, ότι για κάθε εμπόδιο, υπάρχει τουλάχιστον δυο λύσεις !Έτσι, το χειρότερο σενάριο, είναι να βρω τουλάχιστον μία. 
Τι αρνητικό μπορεί να βλέπουν οι άλλοι σε εσάς ; και ποιες αδυναμίες σας  θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι εξωτερικές απειλές σας;  
Κάποιοι ίσως θεωρούν αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι κάνω συνέχεια νέα πράγματα και δεν εφησυχάζομαι. Ίσως αντιλαμβάνονται  ότι αναλώνομαι. Αυτό που όμως εγώ κερδίζω από αυτό, είναι ότι πριν απορρίψω κάτι, πρώτα το δοκιμάζω αν λειτουργεί ή όχι σε μένα. Του δίνω τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να βγάλω συμπεράσματα.
Όσον αφορά τις αδυναμίες μου, έχω αρκετές ακόμα, τις οποίες δουλεύω για να γίνω καλύτερος. Προσωπικά δεν βλέπω εξωτερικές απειλές, παρά μόνο εσωτερικές. Τον κακό μου εαυτό. Αυτός είναι ο αντίπαλός μου στην ζωή. Κανείς άλλος!
Ποια θεωρείται τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ;
Είμαι επικοινωνιακός
Λαμβάνω άμεσες αποφάσεις που δεν τις αμφισβητώ.
Είμαι προσαρμοστικός στις εξωτερικές αλλαγές και ευέλικτος στα πλάνα μου.
Έχω ενσυναίσθηση και παράλληλα ξέρω να θέτω όρια.
Ο ενθουσιασμός μου δεν είναι παρορμητικός, αλλά προκύπτει μέσα από την σιγουριά που μου παρέχει ένα οργανωμένο πλάνο υλοποίησης.
Έχω τεράστια υπομονή και επιμονή.
Είμαι πολύ καλός στο να βλέπω την ‘’μεγάλη εικόνα’’ και έχω την ικανότητα να χτίσω ομάδα και να την παρακινώ προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που Οραματίστηκα.
Δίνω στον εαυτό μου την δεύτερη ευκαιρία, να δώσει δεύτερη ευκαιρία.
Έχω αφήσει αρκετά πίσω τον εγωισμό μου και προσπαθώ να κατανοήσω καλύτερα τους ανθρώπους μέσα από τις συμπεριφορές τους.
Έχω πάψει να προσπαθώ να αποδείξω ότι έχω δίκιο και έχω επιλέξει την ηρεμία μου, ώς πιο σημαντική.
Είμαι εκπαιδεύσιμος, ανοιχτός στο να μάθω νέα πράγματα που ανήκουν στην σφαίρα των ενδιαφερόντων μου και θα με εξελίξουν ακόμη περισσότερο.
Έχω αυτοπειθαρχία και πορεύομαι μέσα από αυτόπαρακίνηση.Και πολλά άλλα… 
Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;
Ένα motto μου, που αναφέρω και στο βιβλίο μου, είναι:
"Σε αυτόν τον κόσμο, δεν ήρθα για να πω άλλο ένα σοφό γνωμικό. Σε αυτόν τον κόσμο ήρθα για να κάνω πράξη όλα αυτά που έχουν πει άνθρωποι πολύ πιο σοφοί από εμένα!"
Αν όμως θα επέλεγα όμως ένα Motto που με καθοδηγεί στην ζωή μου, είναι:
"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ"
Πως βιώσατε το διάστημα της Καραντίνας και την κρίση του Covid 19;
   Η περίοδος αυτή ήταν μία από τις δημιουργικές περιόδους της ζωής μου.Βρήκα τον χρόνο να ξεκινήσω projects που τα είχα προγραμματίσει να τα ξεκινήσω για το 2021, "'έχτισα" νέες υπηρεσίες και προϊόντα και αφιέρωσα πολύ χρόνο και σε μένα!
Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο; 
   Το νέο motto που εδραιώθηκε στην ζωή μου είναι ότι "τίποτα δεν είναι δεδομένο". 
   #mylifemottointerview. 
Επίκαιρα όσο ποτέ τα «συνθήματα ζωής» του Δημήτρη, τον  ευχαριστώ θερμά για το «ποδαρικό» που έκανε στο νέο μου project My Life Motto!
Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε:
Όποιος έχει ένα "γιατί " να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε "πως ".
Στέλλα Ζουλινάκη  

Join us:www.feelcoaching.blogspot.com

 https://www.facebook.com/mylifemotto/


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή μέρους ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς αναφορά στο blog ως πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...