Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ» MY LIFE MOTTO – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΓΚΑΛΝΑΣ


Το “Μy Life Motto” ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους, τις επιτυχίες τους, τις αδυναμίες τους, τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη!
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life”!

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ ένα αγαπημένο συνάδελφο Life, Sales  & Business Coach τον Αλέξανδρο Γκαγκαλνά.

Ο Αλέξανδρος έχει πιστοποιηθεί στη Συμβουλευτική, το Life Coaching, το Mentoring, το Executive Coaching, το Management, την Εκπαίδευση Ενηλίκων, τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού και το C.B.T. γνωστή ως Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

Παράλληλα απέκτησε επαγγελματικές γνώσεις και εμπειρία στο Internet Marketing, τα Social Media, το email Marketing και την OnLine Επιχειρηματικότητα, τόσο για να κάνει τη δική του επιχείρηση πιο αποδοτική όσο και για να υποστηρίξει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται.

Έχει υιοθετήσει την άποψη: « ότι προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου θα πρέπει να βοηθήσεις όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς ώστε να πετύχουν τους δικούς τους».

Με τον Αλέξανδρο γνωριστήκαμε ως μέλη του του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδας (HCCMA)και από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε η ηρεμία του και  ο μετρημένος αλλά ουσιαστικός λόγος του. Τα τελευταία χρόνια είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και έχει συμβάλει και αυτός, μαζί με τα υπόλοιπα ικανά μέλη, σε πολλά πρωτοποριακά  projects και δράσεις.

Σταματώ να μιλώ και αναλαμβάνει την σκυτάλη ο ίδιος  με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις του στο My Life Motto project.

Περιγράψτε μας με δυο  λόγια  την σημερινή σας κατάσταση  και θέση  σας;.

Θα έλεγα ότι ζω το όνειρό μου! Τη σημερινή μου κατάσταση την είχα οραματιστεί 3 χρόνια πριν. Τώρα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, μέσω του coaching και της εκπαίδευσης, να υποστηρίζω ελεύθερους επαγγελματίες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους βελτιώνοντας τις τεχνικές πωλήσεων, τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις προσωπικές τους δεξιότητες. Παράλληλα ολοκληρώνω το πέμπτο μου e-book ενώ ετοιμάζω και τα πρώτα μου OnLine courses.

Πως βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ; 

Τη σημερινή κατάσταση τη βιώνω με ευγνωμοσύνη. Δεν ξεχνώ όμως ότι ο εφησυχασμός μπορεί να αποτελέσει μεγάλη παγίδα, μιας και ζούμε σε καιρούς έντονων αλλαγών.

Τα θέλω των ανθρώπων είναι πονηροί σύμβουλοι. Συνήθως είναι επίκτητα, με συνειδητό ή ασυνείδητο τρόπο, και δημιουργούν μια αίσθηση μη εκπλήρωσης ή έλλειψης. Προτιμώ να εστιάζω στις πραγματικές μου ανάγκες και στο τι χρειάζομαι στο εδώ και τώρα. 


Επιθυμείτε  κάτι να αλλάξει  ως προς  εσάς ;

Τα πάντα! Εύχομαι κάθε μέρα να αλλάζω προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Η αλλαγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης, που σημαίνει ότι όταν κάτι δεν αλλάζει δεν αναπτύσσεται.

Κάθε μέρα που ξυπνάμε είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι από εχθές, λόγω των βιωμάτων και των εμπειριών της προηγούμενης ημέρας. Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και θέλοντας και μη τα πάντα αλλάζουν ως προς εμάς. Το μυστικό είναι η προσαρμοστικότητα και το αν μπορούμε να επηρεάσουμε την αλλαγή προς όφελός μας. 

Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε; 

«Δεν έχει σημασία ποιος είσαι αλλά πώς κάνεις τη ζωή των άλλων καλύτερη»!

Ας υποθέσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας συμβαίνει ένα θαύμα που λύνει τις σημερινές  προκλήσεις  σας. Το επόμενο πρωί πως θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε ότι μάλλον συνέβη ένα θαύμα ; 

Δεν πιστεύω στα θαύματα, τουλάχιστον σε αυτά που γίνονται αυθόρμητα, αναίτια και με ένα μαγικό τρόπο από έναν εξωτερικό παράγοντα. Θαύματα προκαλούν οι άνθρωποι, συνειδητά ή υποσυνείδητα, με την επιμονή, την πίστη και τη στάση τους.

Αν υποθέσουμε όμως ότι ως δια μαγείας η καλή νεράιδα μου λύνει τις σημερινές προκλήσεις, θα το ανακάλυπτα παρατηρώντας την αδράνειά μου. Θα έκανα λοιπόν ένα μικρό τάιμ άουτ, αλλά πολύ γρήγορα θα έβρισκα άλλες προκλήσεις να αντιμετωπίσω. Ο καθένας μας είναι αυτός που είναι εξαιτίας των προκλήσεων που έχει διαχειριστεί. Η αντίσταση είναι αυτή που χτίζει το δυναμικό ενός ανθρώπου, όπως ακριβώς το βάρος ενός αλτήρα χτίζει τον μυ.


Ποιες ευκαιρίες αξιοποιήσατε στο παρελθόν οι οποίες σας οδήγησαν σε ένα θετικό για εσάς σήμερα αποτέλεσμα

Τις ευκαιρίες για μάθηση. Λέγοντας μάθηση δεν εννοώ μόνο τις ακαδημαϊκές σπουδές. Μπορείς να πάρεις μαθήματα ζωής κι από ένα δέντρο, αρκεί να ξέρεις να παρατηρείς και να είσαι ανοιχτός να μάθεις. Στην εποχή που ζούμε χρειάζεται όσο ποτέ να είμαστε μεταγνωστικοί.

Με ποιο τρόπο πραγματοποιήσατε  μια επιτυχής αλλαγή που αναγκαστήκατε ή αποφασίσατε οικειοθελώς να κάνετε  ;

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της λήψης της απόφασης. Πριν κάνεις το πρώτο βήμα για την αλλαγή κανείς δεν σου διασφαλίζει ότι θα είναι επιτυχής. Άρα το δίλημμα που τίθεται δεν είναι ποια απόφαση είναι σωστή, αλλά αν θέλω να αναλάβω την ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Συνήθως οι άνθρωποι δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να μην χρεωθούμε την αποτυχία. Προσωπικά προτιμώ να χρεωθώ την αποτυχία παρά την ολιγωρία και την αδράνεια.

Ποια θεωρείται τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας  βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ; 

Θέλω όταν πέφτω το βράδυ για ύπνο να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Μου αρέσει το όμορφο, το καλαίσθητο και το άριστο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τελειότητα, όμως δεν βγάζω κάτι προς τα έξω όταν γνωρίζω ότι μπορώ να το βελτιώσω. 

Αυτά με βοήθησαν μέχρι σήμερα να παράγω ποιοτικά αποτελέσματα και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.



Ποιες δεξιότητες σας  μπορείτε να αξιοποιήσετε ώστε να επιτύχετε  αυτό που επιθυμείτε  ;

Ανάλογα το στόχο που θέλω να πετύχω αξιοποιώ και διαφορετικές δεξιότητες. Αν θέλω να κάνω μια πώληση αξιοποιώ την δεξιότητα της ενεργητικής ακρόασης, ενώ αν θέλω στήσω μια διαφήμιση στο ίντερνετ αξιοποιώ τη δεξιότητα της φαντασίας και της αισθητικής.

Οι δεξιότητές μας χρειάζεται συνεχώς να αξιοποιούνται και να εμπλουτίζονται, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου χρειαστεί στο μέλλον. Μάθε τέχνη κι άστηνε που λέγαν κι οι παλιοί. 

Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;

Γενικά έχω καλή σχέση με την άλλη πλευρά του εαυτού μου. Κάθε φορά που κάτι φαίνεται να στέκεται εμπόδιο, μπαίνω στη θέση του παρατηρητή και κάνω έναν ειλικρινή διάλογο με τον άλλο μου εαυτό. Πάντα καταλήγουμε σε μια κοινή συναινέσει απόφαση κι αυτό με βοηθάει να κάνω πιο συνειδητές επιλογές χωρίς αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις.

Τι αρνητικό μπορεί να βλέπουν οι άλλοι σε εσάς ; και ποιες αδυναμίες σας  θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι εξωτερικές απειλές σας;  

Ο καθένας βλέπει και κάτι διαφορετικό. Είμαστε νοητικοί καθρέφτες που σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε στους άλλους μόνο χαρακτηριστικά που έχουμε και εμείς. Οπότε αν ρωτήσεις δέκα ανθρώπους να σου πούνε το αρνητικό μου σημείο θα πάρεις σχεδόν δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Το έχω κάνει αυτό το πείραμα και για τα θετικά και για τα αρνητικά.

Όσον αφορά τις εξωτερικές απειλές εξαρτάται από το είδος της απειλής και την πρόθεση που έχει. Συνήθως οι απειλές δεν είναι και τόσο εξωτερικές. Είναι πολύ πιο κοντινά μας πρόσωπα που μας γνωρίζουν λίγο καλύτερα και εμείς έχουμε πιο χαλαρές άμυνες. Συνεπώς ένας που δεν με γνωρίζει πολύ καλά δεν μπορεί να με βλάψει.

Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα  εμπόδια ; 

Με ψυχραιμία, υπομονή και αποφασιστικότητα. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, συνεπώς ούτε και τα εμπόδια. Το να πάρουμε το χρόνο μας, να αποδυναμώσουμε τη συναισθηματική φόρτιση και να πάρουμε αποφάσεις με πιο καθαρό μυαλό πάντα βγαίνει σε καλό.

Πόση δύναμη διάθετε; 

Δεν ξέρω! Έχω αντέξει πράγματα που άλλοι θα σπάγανε κι έχω λυγίσει σε πράγματα που για άλλους ήταν παιχνιδάκι. Κάπου είχα διαβάσει ότι ο Θεός σου δίνει όσες δυσκολίες αντέχεις.

Πως θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας  σε μερικά χρόνια από σήμερα ;Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει στην επομένη φάση της ζωή σας ;

Να έχω εκπαιδεύσει εκατοντάδες επαγγελματίες να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και να υιοθετήσουν μια πιο επιχειρηματική νοοτροπία ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του σήμερα και να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον.

Η δική μου επιτυχία περνάει μέσα από την επιτυχία των πελατών μου!


Ποιος είναι ο ιδανικός σας προορισμός, ποια είναι η Ιθάκη σας; 

Αν ιδανικό προορισμό εννοούμε κάποιο τόπο ή μέρος, δεν έχω. Η Ιθάκη μου είναι οι άνθρωποι που αγαπάω. Η σύζυγός μου, τα δύο μου παιδιά, οι γονείς μου.  Καμιά φορά μου αρέσει να ταξιδεύω και στα παιδικά μου χρόνια για να συναντήσω ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μου. 

Φανταστείτε  να  είχατε  ένα διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρετε ή που μπορείτε  να σκεφτείτε   – ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο  (αν σας έρχεται ως εικόνα ) και  τι θα σας  συμβούλευε  να κάνετε ;

Τον έκανα αυτόν τον διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρω πριν μερικά χρόνια και η συμβουλή του ήταν να αναπνέω.

Πόσο έτοιμος είστε από την κλίμακα του 1-10 να δεσμευτείτε στον εαυτό σας για δράση με σκοπό  ότι στοχεύετε;  Δε νομίζω ότι η δέσμευση έχει κλίμακα. Είναι κατάσταση on/off. Δεν μπορείς να είσαι λίγο παντρεμένος ή λίγο έγκυος. Έτσι είναι και η δέσμευση στον εαυτό μας σε σχέση με το σκοπό μας.

Πως νοιώθετε  αυτή την στιγμή ;

Ευτυχισμένος, πλήρης και ευγνώμων.

Κλείνοντας μετά από αυτήν την διαδικασία αυτοπαρατήρησης και ανασκόπησης εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο Life Μotto   ή σας έρχεται κάποιο νέο αναλογιζόμενος όσα μας εκμυστηρευτήκατε ?

Θα παραμείνω στο ίδιο Life Motto !

 Πως βιώσατε το διάστημα της Καραντίνας και την κρίση του Covid 19; 

Ακόμα τη βιώνουμε, δυστυχώς! Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την ανθρωπότητα. Πέρα από την τεράστια υγειονομική και οικονομική κρίση με λυπεί το γεγονός ότι αναδύεται και μια κρίση στην κοινωνική δομή και την ψυχική μας υγεία. Δε νομίζω ότι θα τελειώσει άμεσα κι όταν θα έχει γίνει παρελθόν θα έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σε όλα τα επίπεδα. 

Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;

Always Growing. Δεν είναι νέο μιας και αναγράφεται στο λογότυπό μου εδώ και χρόνια. Απλά με τη νέα συνθήκη έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρο. Αυτό που συμβολίζουν αυτές οι δύο λέξεις είναι μια παρότρυνση να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται τρόπους να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε ακόμα κι όταν όλα γύρω μας φαίνεται να καταρρέουν.


Ουσιαστικά, γεμάτα νόημα τα «συνθήματα ζωής» του Αλέξανδρου.

Εύχομαι να σας πρόσφεραν έμπνευση!

Τον ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή στο project My Life Motto!

Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε:

Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».

Στέλλα Ζουλινάκη 

Life & Business Coach

Insurance Agent & Coach 

Αν σας άρεσε,  παρακαλώ share the link.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...