Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

«Μια ζωή χωρίς παράπονο» My Life Motto Έλενα Αλεζιβοπούλου & Michel Czimbalmos


Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους, τις επιτυχίες τους, τις αδυναμίες τους, τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη!
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life “!

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ για πρώτη φορά στην πορεία του My Life Motto δυο άτομα μαζί …ένα ταιριαστό ζευγάρι που το «ΜΑΖΙ» είναι το σήμα καταθέν τους εδώ και 31 χρόνια μια και είναι μαζί όχι μόνο στην έγγαμη ζωή αλλά και στην επαγγελματική τους, τους αγαπημένους Έλενα Αλεβιζοπούλου και τον Michel Czimbalmos.

Η Έλενα είναι Life Coach , ειδικός Σύμβουλος εδώ και 28 έτη και είναι Μέλος του International Association of Professional Life Coaches.

Ο Μ
ichel είναι Health and Nutrition Coach με μεγάλη εμπειρία και πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.  

Στο φιλόξενο γραφείο τους στο Κολωνάκι σχεδιάζουν την υποστήριξη τόσο εταιριών όσο και ανθρώπων αναζητούνε τον δρόμο της προσωπικής ανάπτυξης και του  Coaching for Wellness and Success.

Με το  υπέροχο αυτό ζευγάρι γνωριστήκαμε στο σωματείο Mentoria. Από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε ο μαγικός συνδυασμός αυτών των δυο ξεχωριστών προσωπικοτήτων, μιας γυναίκας γεμάτη δυναμισμό με ένα άνδρα σταθερό και σίγουρο, μια ήρεμη δύναμη.

Σταματώ να μιλώ για εκείνους και αναλαμβάνει την σκυτάλη οι ίδιοι  με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις τους στο My Life Motto project.

Περιγράψτε μας με δυο  λόγια  την σημερινή σας κατάσταση  και θέση  σας;

Κάθε μας μέρα είναι συναρπαστική! Γνωρίζουμε υπέροχους ανθρώπους που στοχεύουν στην αυτό βελτίωση κι αυτό είναι…μαγικό και βέβαια μία νέα πρόκληση κάθε μέρα για εμάς.

Πως βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ;

Με αισιοδοξία και θετική διάθεση!!!! Επιθυμούμε να βοηθήσουμε ενεργά έφηβους …κάθε ηλικίας (!) να ανακαλύψουν τον σκοπό της ζωής τους και να τον πραγματώσουν. Να ζήσουν με το πλήρες δυναμικό τους σε όλα τα επίπεδα…Ουσιαστικά τον δρόμο που τους κάνει ευτυχισμένους.

Επιθυμείτε  κάτι να αλλάξει  ως προς  εσάς ;

Nαι! Να εξοικονομήσουμε περισσότερο χρόνο για την συγγραφή των βιβλίων μας...Ανυπομονούμε να κυκλοφορήσουν. Ήδη είναι στα τελευταία στάδια ένα βιβλίο που διαπραγματευόμαστε τις επιτυχημένες σχέσεις και τον γάμο.

 Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;

Για τον Michel ήταν (και είναι) το «Η Γνώση θα σε ελευθερώσει» και για την Έλενα ότι «Η Ζωή είναι ένα παιχνίδι».


Ενώ όταν τους ζητήθηκε να μου πουν ένα κοινό Life Motto αναφώνησαν «ΜΑΖΙ» αλλά και ότι σαν τίτλος της σημερινής συνέντευξης θα τους ταίριαζε αυτό που πρεσβεύουν και ελπίζουν : «Μια ζωή χωρίς παράπονο».

Ας υποθέσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας συμβαίνει ένα θαύμα που λύνει τις σημερινές  προκλήσεις  σας.  Το επόμενο πρωί πως θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε ότι μάλλον συνέβη ένα θαύμα ;

Από τα πρόσωπα και τις εκφράσεις όλων όσων συναντούσαμε ή μιλούσαμε...Θα βλέπαμε παντού ζεστά χαμόγελα επιτυχίας και ευτυχίας!

Ποιες ευκαιρίες αξιοποιήσατε στο παρελθόν οι οποίες σας οδήγησαν σε ένα θετικό για εσάς σήμερα αποτέλεσμα;

Κάθε αλλαγή που προξενήθηκε, θέλαμε πάντα να την δούμε σαν μία ευκαιρία ανασυγκρότησης και επαναπροσδιορισμού της πορείας μας! Αυτό έκανε κάθε τι που μας συνέβη, όσο κακό κι αν φαινόταν την στιγμή που προέκυπτε να μας πάει σε καινούργιο πλατό – υψηλότερο και με καλύτερη θέα. Η οποιαδήποτε δυσκολία μας έτυχε την αξιοποιήσαμε ως γνωστή και εμπειρία για την επαγγελματική και προσωπική μας εξέλιξη.

Με ποιο τρόπο πραγματοποιήσατε  μια επιτυχής αλλαγή που αναγκαστήκατε ή αποφασίσατε οικειοθελώς να κάνετε  ;

ΜΑΖΙ!!! Είμαστε από τους ….«τυχερούς» αυτού του σύμπαντος γιατί δουλεύουμε μαζί και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά, σε όλο το φάσμα της ζωής δηλαδή και αυτό μας κάνει αήττητους και survivors που μέσω της δουλειάς δημιουργούν νικητές ζωής.

Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;                                                                                                                                    

Η τελειομανία του Michel ή/και η ψυχοπονιά της Έλενας.

Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα  εμπόδια ;

Όπως είπαμε ήδη  - ΜΑΖΙ!  Όποτε χρειάζεται γίνεται ο ένας coach του άλλου.

Ποια θεωρείται τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ;

Η επιμονή του Michel σε ότι βάλει στόχο και η συνέπεια της Έλενας παντού και πάντα!

Πόση δύναμη διάθετε ;

Άπειρη – όπως όλοι βέβαια  ακόμα και αν δεν το ξέρουν...

Πως θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας  σε μερικά χρόνια από σήμερα ;Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει στην επομένη φάση της ζωή σας ;

Να μπορούμε να επηρεάζουμε θετικά και αποτελεσματικά πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων σε μικρότερη μονάδα του χρόνου!

Ποιος είναι ο ιδανικός σας προορισμός, ποια είναι η Ιθάκη σας;

Να φτάσει μια μέρα που θα μετράμε εκείνους που βοηθήθηκαν και άλλαξαν τη ζωή τους από την γνωριμία μαζί μας (είτε μέσα από προσωπικές συνεδρίες ή από σεμινάρια ή από τα βιβλία μας) και θα είναι ένα - υπέροχο - επταψήφιο νούμερο!!!

Φανταστείτε  να  είχατε  ένα διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρετε ή που μπορείτε  να σκεφτείτε, τι θα σας  συμβούλευε  να κάνετε ;

Think Big !


Πόσο έτοιμος είστε από την κλίμακα του 1-10 να δεσμευτείτε στον εαυτό σας για δράση με σκοπό  ότι στοχεύετε ;

Θα λέγαμε 9  - μιας και δεν υπάρχουν απόλυτα σε αυτό το σύμπαν αλλά η δέσμευσή μας …είναι δεδομένη.

Πως νοιώθετε  αυτή την στιγμή ;

Υπέροχα και ευγνώμονες που μας έδωσες την ευκαιρία να εκφραστούμε (και να σκεφτούμε παράλληλα με τις υπέροχες ερωτήσεις σου) για το μέλλον!

Κλείνοντας μετά από αυτήν την διαδικασία αυτοπαρατήρησης και ανασκόπησης εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο Life Μotto   ή σας έρχεται κάποιο νέο αναλογιζόμενος όσα μας εκμυστηρευτήκατε;

Χαχα

Ε λοιπόν, να σου πούμε τι σκεφτόμαστε: Πάντα (-πρέπει να) υπάρχει χώρος και χρόνος για μελέτη, προσωπική ανασυγκρότηση και προσωπική εξέλιξη & ανάπτυξη! Ο άνθρωπος είναι ένα πνευματικό ον με απεριόριστες ικανότητες και δυνατότητες, δεν είναι κρίμα να μην τις αξιοποιήσει όλες;

Όμορφα και δυνατά τα «συνθήματα ζωής» των δυο αγαπημένων καλεσμένων οι οποίοι  απάντησαν μαζί αποδεικνύοντας πόσο Μαζί βιώνουν την ζωή και την άποψη που έχουν για την ζωή !

Εύχομαι να σας πρόσφεραν έμπνευση και αισιοδοξία!

Τους ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή στο project My Life Motto!

Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε:

Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».

 

Στέλλα Ζουλινάκη 

Life & Business Coach

Insurance Agent & Coach 

 

Mail:feelcoachingbysz@gmail.com

Join us: 

https://feelcoaching.blogspot.com/

https://www.facebook.com/FeelCoachingsz/

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή μέρους  ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς αναφορά στο blog ως πηγή.

Αν σας άρεσε,  παρακαλώ share the link.

 

 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...