Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

My Life Motto -Χρίστινα Πίκουλα


Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους, τις επιτυχίες τους, τις αδυναμίες τους, τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη!
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life “!
Το My Life Motto Project αξιοποιεί τα εργαλεία και τα μοντέλα του Life Coaching μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτει στους συνεντευξιαζόμενους  και έχοντας κατά νου την παρακάτω ακροστιχίδα ως έμπνευση για το περιεχόμενο  των ερωτήσεων M.O.T.T.O (Motivation-Opportunities-Threats-TreasureOutcome).

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ μια  φίλη  και συνοδοιπόρο σε πολλές κοινές δράσεις, την Life Coach Χριστίνα Πίκουλα . Η Χριστίνα εργάζεται στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο  Διεθνές Marketing ενώ διατηρεί  το δικό της  blog με τίτλο  «HAPPY CHOICES», πιστεύοντας ότι οι κατάλληλες επιλογές είναι αυτές που τελικά μας οδηγούν στην ευτυχία.
Με την «Happy Choices» Χριστίνα  γνωριστήκαμε στην ομάδα κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης τους Hopeaholics, από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε ο ζεστός και χαρούμενος τρόπος επικοινωνίας και μεταξύ μας διασύνδεσης.
Σταματώ να μιλώ για εκείνην και αναλαμβάνει την σκυτάλη η ίδια   με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο My Life Motto project .

Περιγράψτε μας με δυο  λόγια  την σημερινή σας κατάσταση  και θέση  σας;
Αγαπημένη μου Στέλλα, ένα μήνα σχεδόν μετά την καραντίνα βρίσκομαι σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική περίοδο της ζωής μου. Ετοιμάζω δυο Ημερολόγια Προσωπικής Ανάπτυξης για το 2021, ένα για ενήλικες και ένα για παιδιά καθώς επίσης έχω ξεκινήσει τη συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου. Παράλληλα συνεχίζω τα live μου στο Instagram με ιδιαίτερα σημαντικούς καλεσμένους και φυσικά τις Coaching συνεδρίες μου.


Πως βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ;
Αυτό που είναι πολύ βασικό για εμένα είναι να ζω την καθημερινότητα με τους δικούς μου όρους και να έχω την ευελιξία να προσαρμόζομαι εύκολα στις ανάγκες του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Η χρονιά αυτή ξεκίνησε δύσκολα τόσο για εμένα όσο και για την οικογένειά μου, καθώς έφυγαν από την ζωή η αγαπημένη μου γιαγιά και η λατρεμένη μου μητέρα. Το πένθος είναι μια ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση για εμένα οπότε προσπαθώ να μου δίνω χώρο και χρόνο για να κατανοήσω και να βιώσω απόλυτα τα συναισθήματα κατά την διαδικασία.

Επιθυμείτε  κάτι να αλλάξει  ως προς  εσάς ;
Λατρεύω όλα τα πράγματα που κάνω μέσα στην καθημερινότητά μου με αποτέλεσμα να φορτώνω υπερβολικά κάποιες ημέρες. Θα ήθελα λοιπόν να μου δίνω άδεια να ξεκουράζομαι λίγο παραπάνω καθώς επίσης να περνάω λιγότερες ώρες μπροστά από τις οθόνες του υπολογιστή και του κινητού μου.
Ιδανικά θα ήθελα ένα detox weekend τουλάχιστον μια φορά το μήνα, μακριά από οτιδήποτε digital.

Με ποιο τρόπο πραγματοποιήσατε  μια επιτυχής αλλαγή που αναγκαστήκατε ή αποφασίσατε οικειοθελώς να κάνετε  ;
Πάντοτε θαύμαζα τους ανθρώπους που έτρεχαν αλλά για τον εαυτό μου  είχα χτίσει την πεποίθηση ότι δεν είμαι καλή στο τρέξιμο. Λόγω του κορωνοϊού δεν είχα την δυνατότητα να πάω στο γυμναστήριο αποφάσισα λοιπόν ότι το τρέξιμο ίσως να είναι μια καλή επιλογή, καθώς θα είμαι σε επαφή με τη φύση.
Ξεκίνησα δειλά δειλά να τρέχω με μια φίλη στην Κέρκυρα 2-3 φορές την εβδομάδα, λέγοντας στον εαυτό μου πόσο διασκεδαστικό ήταν και πόσο υπέροχα τα οφέλη του.
Όταν πια επέστρεψα στην Αθήνα διατήρησα αυτή τη νέα συνήθεια και μάλιστα την ενσωμάτωσα στο καθημερινό μου πρόγραμμα πριν το γραφείο ξεκινώντας την ημέρα μου περίπου 1 ½ ώρα νωρίτερα.

Ποια θεωρείται τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ;
Έχω πολύ ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλω στη ζωή μου, αυτό με βοηθάει να θέτω τους κατάλληλους στόχους και να δημιουργώ το κατάλληλο πλάνο ενεργειών στα μέτρα μου.  Μένω πάντοτε προσηλωμένη στο όραμά μου,  αγαπώ πολύ την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω μου, λειτουργώ με ψυχραιμία σε συνθήκες πίεσης και έχω μεγάλη υπομονή στην εξελικτική διαδικασία.

Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα  εμπόδια ;
Κάτι που με έχει βοηθήσει πολύ είναι να αξιολογώ τις καταστάσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως πραγματικά επιθυμώ. Μέσα από εκεί βρίσκω πολύ χρήσιμες πληροφορίες και κατανοώ καλύτερα τα δεδομένα. Αυτό με βοηθάει να ξεπερνάω γρήγορα τα εμπόδια προσπαθώντας να τα μετατρέψω σε ευκαιρίες.

Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;
Στο παρελθόν δυσκολευόμουν αρκετά να βγαίνω εκτός προγράμματος, μετά από πολύ δουλειά με τον εαυτό μου έγινα πιο ευέλικτη και προσαρμοστική.

Τι αρνητικό μπορεί να βλέπουν οι άλλοι σε εσάς ;
Λειτουργώ πολύ γρήγορα και άμεσα χωρίς να κωλυσιεργώ βάσει προγράμματος, έτσι λοιπόν αρκετές φορές πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι μπορούν να ακολουθήσουν με τις δικές μου ταχύτητες, γίνομαι απότομη και έντονη τολμώ να πώ και λέω τολμώ γιατί κανείς δεν αισθάνεται άνετα να μιλάει για τα αρνητικά και τις αδυναμίες του. Είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζω και αμέσως το διορθώνω.


Ας υποθέσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας συμβαίνει ένα θαύμα που λύνει τις σημερινές  προκλήσεις  σας . Το επόμενο πρωί πως θα αρχίσετε να ανακαλύπτεται ότι μάλλον συνέβη ένα θαύμα ;
Θα ξυπνήσω από το φως της αυγής, τους ήχους της θάλασσας και τις μυρωδιές της φύσης  σε ένα θέρετρο εκπαιδευτήριο στο Μπαλί. Η μέρα θα ξεκινάει με διαλογισμό και πρακτικές αναπνοών, ώστε να πάρω όλες τις γνώσεις που χρειάζομαι και να τις εφαρμόζω με την σειρά μου στους coachees μου.

Ποιος είναι ο ιδανικός σας προορισμός, ποια είναι η Ιθάκη σας;
Η δική μου Ιθάκη δεν είναι ένας προορισμός αλλά ένα συνεχές και αδιάκοπο ταξίδι ανακαλύψεων μέσω της προσωπικής εξέλιξης. Έτσι λοιπόν ιδανικός προορισμός είναι να ανακαλύπτω νέες κορυφές επιτευγμάτων τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Φανταστείτε  να  είχατε  ένα διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρετε ή που μπορείτε  να σκεφτείτε   - ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο  (αν σας έρχεται ως εικόνα )και  τι θα σας  συμβούλευε  να κάνετε ;
Υπάρχουν πολλές προσωπικότητες που θαυμάζω απεριόριστα και με έχουν εμπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, η Μητέρα Τερέζα, η Νταϊάνα, η Μελίνα Μερκούρη, o Tony Robbins. Όμως εάν θα μπορούσα να συναντήσω κάποιον θα ήθελα να είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού, ο εξελιγμένος μου εαυτός ώστε να μου δείξει τα καλύτερα δυνατά εφόδια που πρέπει να αποκτήσω για να κατακτήσω την δική μου κορυφή.

Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;
“Να πιστεύεις στις μεγάλες αλλαγές αλλά να ξεκινάς με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου».

Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;
Η καραντίνα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, το διάστημα εκείνο ήταν πολύ κοντά στην απώλεια της μαμάς μου, έβαλα στοίχημα λοιπόν με τον εαυτό μου να ενεργοποιηθώ. Flexibility is the New Black.

Κλείνοντας μετά από αυτήν την διαδικασία αυτοπαρατήρησης και ανασκόπησης εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο Life Μotto   ή σας έρχεται κάποιο νέο αναλογιζόμενος όσα μας εκμυστηρευτήκατε ?
Η ευγνωμοσύνη για όσα έχω σύντομα θα μου φέρει όλα όσα επιθυμώ, είναι το δικό μου Mantra!

Εξαιρετικά  τα «συνθήματα ζωής» της Χριστίνας … Την ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή  στο νέο μου project My Life Motto!

Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε:
Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».
Στέλλα Ζουλινάκη  
Life & Business Coach
Insurance Agent & Coach


Join us:
 www.feelcoaching.blogspot.com

 https://www.facebook.com/mylifemotto/



ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή μέρους  ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς αναφορά στο blog ως πηγή.





1 σχόλιο:

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...