Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

My Life Motto - Kωνσταντίνα Κοντομάρη







Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους, τις επιτυχίες τους, τις αδυναμίες τους, τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη!
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life “!
Το My Life Motto Project αξιοποιεί τα εργαλεία και τα μοντέλα του Life Coaching μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτει στους συνεντευξιαζόμενους  και έχοντας κατά νου την παρακάτω ακροστιχίδα ως έμπνευση για το περιεχόμενο  των ερωτήσεων M.O.T.T.O (Motivation-Opportunities-Threats-TreasureOutcome).

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ την  αγαπητή Κωνσταντίνα Κοντομάρη. Η Κωνσταντίνα είναι συγγραφέας των βιβλίων «Πορφυρός Ηγέτης»  & «Στιγμές Σιωπής», εργάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική ως ασφαλιστικός σύμβουλος ενώ είναι μέλος στο Σύλλογο ΗCCMA (Συμβουλευτικής- Coaching- Mentoring Association Ελλάδος).
Με την Κωνσταντίνα γνωριστήκαμε στην ομάδας κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης τους Hopeaholics και έκτοτε έχουμε πορευτεί σε πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Για μένα ήταν ιδιαίτερα τιμητική  η πρόταση της να προλογίσω το βιβλίο της «Πορφυρός Ηγέτης» ένα βιβλίο εγχειρίδιο για όσους ξεκινούν το ταξίδι στην προσωπικής ανάπτυξης. Αγαπά ιδιαίτερα το πορφυρό δεν είναι εξάλλου τυχαίο που πρόσφατα το βιογραφικό της φιλοξενήθηκε στην Πορφυρή Έκδοση Who is Who στην Ελλάδα.
Σταματώ να μιλώ για εκείνη  και αναλαμβάνει την σκυτάλη η ίδια   με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο My Life Motto project .

Περιγράψτε μας με δυο  λόγια  την σημερινή σας κατάσταση  και θέση  σας;
Είναι μια περίοδος ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης με εστίαση στις σημαντικές αξίες της ζωής όπως είναι η υγεία, η οικογένεια, η εξέλιξη, η προσφορά στον συνάνθρωπο και η αγάπη.

Πως βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ;
Όσο δύσκολη και εάν είναι η κατάσταση που βιώνουμε κρατάω την ελπίδα μου για ένα καλύτερο αύριο, την πίστη μου ότι θα τα καταφέρουμε και αγάπη για ότι κάνω…συναισθήματα που με βοηθάνε στην καθημερινότητα μου για να μπορώ να ονειρεύομαι τα θέλω μου που είναι περισσότερος  προσωπικός  χρόνος, εξέλιξη στη δουλειά μου και να μπορώ να μοιράζομαι με τους ανθρώπους όμορφες στιγμές μέσα από τις ομιλίες μου.

Επιθυμείτε  κάτι να αλλάξει  ως προς  εσάς ;
Θέλω να γίνω πιο πρωινός τύπος αυτό θα με βοηθήσει να οργανώσω καλύτερα τον χρόνο μου αλλά και την αποδοτικότητα μου.

Ποια θεωρείται τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ;
Πιστεύω δυνατό μου σημείο είναι η δίψα για μάθηση καινούργιων δεξιοτήτων τολμώντας να βγαίνω τακτικά από το Comfort Zone. Επίσης η προσαρμοστικότητα μου στις αλλαγές που τον τελευταίο καιρό είναι πολλές σε οικονομικό αλλά και σε αξιακό επίπεδο.
         
Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;
Πολλές φορές λειτουργώ περισσότερο με το συναίσθημα όμως μετά από δουλειά με τον εαυτό μου προσπαθώ να ισορροπώ συναίσθημα και λογική.
         
Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα  εμπόδια ;
Η αλήθεια είναι ότι στη ζωή μου συνάντησα πολλά εμπόδια και σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως ξέρω ότι όπου υπάρχει ένα πρόβλημα υπάρχει και μια λύση. Εστιάζω στη λύση και με υπομονή και επιμονή δυο βασικά χαρακτηριστικά μου καταφέρνω να προχωρώ.
         
Πως θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας  σε μερικά χρόνια από σήμερα ;Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει στην επομένη φάση της ζωή σας ;
Σε επαγγελματικό επίπεδο είναι σημαντικό να είμαι δίπλα σε όσο γίνεται  περισσότερους ανθρώπους όπου θα είμαι χρήσιμη για αυτούς μέσα από τις υπηρεσίες που θα παρέχω για να έχουν καλλίτερη ποιότητα ζωής. Επίσης είναι σημαντικό για μένα να ταξιδεύω και να μοιράζομαι την μέθοδο μου την 3D DREAM DECIDE DO που είναι μια σειρά από τεχνικές που βοήθησαν εμένα αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους να βρουν τον Ηγέτη πουν κρύβουν όλοι μέσα τους .Όλα αυτά έχουν νόημα όταν έχω δίπλα μου την οικογένεια μου ,τις φίλες μου αλλά και τους ανθρώπους που με εμπνέουν για να μπορώ να είμαι δημιουργική.
Ποιος είναι ο ιδανικός σας προορισμός, ποια είναι η Ιθάκη σας;
Η δική μου Ιθάκη είναι η ηρεμία της ψυχής μου με ελεύθερη σκέψη απαγκιστρωμένη από κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις μέσα από την αγάπη και την προσφορά.

Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;
Εάν νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις σκέψου τον λόγο που ξεκίνησες και προχώρα!

Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;
Ζήσε την κάθε μέρα με πάθος γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Όμορφα τα «συνθήματα ζωής» της Κωνσταντίνας. Την ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή  στο νέο μου project My Life Motto!
Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε:
Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».
Στέλλα Ζουλινάκη  
Life & Business Coach
Insurance Agent & Coach 


 













JOIN US:

www.feelcoaching.blogspot.com
 https://www.facebook.com/mylifemotto/



ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή μέρους  ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς αναφορά στο blog ως πηγή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ" MY LIFE MOTTO - ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ

  Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους...